[chirp_users] chirp connecting to UV-5R from Ubuntu 16.04 on Lenovo Carbon X1

Kheong Sann CHAN kheongsann at gmail.com
Mon Feb 17 05:39:44 PST 2020


I had connected the cable, tried to access it from chirpw causing it to
disconnect a few times, by the time I did dmesg. I removed out the multiple
connect/disconnect lines from dmesg output because the information was
mostly duplicate.

On Mon, Feb 17, 2020 at 7:24 PM Tom Henderson <Tom at henderson4.us> wrote:

> Just double checking here. The log messages below show the cable
> connecting, and then disconnecting. Had you disconnected the cable again
> before running dmesg, or did the cable fail?
>
> Tom Henderson
>
> On 2/16/20 11:56 PM, Kheong Sann CHAN wrote:
>
> The tty port is found when I plug it in:
> $ dmesg | grep tty
> [ 7527.188154] usb 1-2: pl2303 converter now attached to ttyUSB0
> [ 7548.490452] pl2303 ttyUSB0: pl2303 converter now *disconnected* from
> ttyUSB0
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> This message was sent to kheong sann at kheongsann at gmail.com
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20200217/7386e69b/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list