[chirp_users] BTech 5X3

Neil Stone neil.stone at gmail.com
Wed Dec 30 08:26:18 PST 2020


Hi Rich,

You're going to need to get the appropriate drivers for the serial adaptor
installed. Until you get that in place you're not going to get anywhere I'm
afraid.

Can you provide any extra details from the USB to serial adaptor that might
help us to help you?

Welcome to the hobby, out of interest where in the world are you (I'm in
south England)?

Neil


On Wed, 30 Dec 2020 at 16:21, <Kramarik at earthlink.net> wrote:

> Hello and hope it is OK to join this discussion, which I just signed up
> for this week. Like Dawn, I am new to HAM radio (as of Xmas) and trying to
> set up a mobile unit. Main problem is setting up IMG via PC and Chirp
> software, using a Mirkit FDTI cable. Instructions seem pretty clear, but I
> can’t get cloning to work. Here are background details:
>
>    1. PC’s are new Dell desktop and MS Surface laptop, both using Windows
>    10
>    2. Tried *all* ports (2.0 & 3.0) on both PC’s and get error message
>    “Radio not responding” when trying to clone (download)
>    3. W10 Device Manager shows an “FT232R USB UART” device under “Other
>    Devices”, *not* under COM ports
>    4. Due to #3, I cannot select any COM port that corresponds to the
>    cable (assuming the FT232R USB UART is the cable), in Chirp software
>    5. Possibility of bad cable based on same outcome with different PC’s??
>    6. Any way to force cable installation under COM ports, instead of
>    Other Devices??
>
> If I could get the cable connection to work with Chirp software, I think
> the rest of the setup for channels/frequencies is pretty straightforward,
> although I may need some help with the “operational” settings. I am looking
> forward to getting the appropriate HAM license/certification to use this
> radio and appreciate any help/guidance you can provide.
>
>
>
> Rich
>
>
>
> *From:* chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com <
> chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com> *On Behalf Of *John
> *Sent:* Wednesday, December 30, 2020 6:14 AM
> *To:* chirp_users at intrepid.danplanet.com
> *Subject:* Re: [chirp_users] BTech 5X3
>
>
>
> Glad you got it working by plugging into a port at the back but I wonder
> whether this is one of those weird USB3 port compatibility issues?
> Is the port at the side blue, vs black at the back?
>
> John. Ch.
>
>
> Dawn K wrote on 30/12/2020 02:06:
>
> I apologize, I tried a different USB port and it worked. I was using the
> ones on top of my computer instead of the ones in the back for convenience.
> Thank you for your help. Have a great evening.
>
>
>
> On Tue, Dec 29, 2020 at 8:02 PM Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com> wrote:
>
> Dawn,
>
> On Tue, Dec 29, 2020 at 8:56 PM Dawn K <fnordphoenix at gmail.com> wrote:
> >
> > Hello,
> >
> > I am sorry to bother everyone again but I am uncertain how to proceed. I
> downloaded and installed the latest drivers for my cable, Windows 10 is
> recognizing it. But now I get an "error reading data. Not the amount of
> data we want." I have looked for trouble shooting but all I can find is the
> updating the driver or an issue with the cable which isn't my issue. I have
> tried multiple times. I have made sure the cable clicks in, I have tried
> pulling the cable out a little, but I get the same error.
> >
>
> Are you choosing the correct COM port? Which Vendor and Model are you
> choosing? Attach the debug.log file.
>
> Instructions for how to locate the debug.log file can be found here:
> https://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/How_to_report_issues
>
> Jim KC9HI
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> This message was sent to fnordphoenix at gmail.com at fnordphoenix at gmail.com
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
>
>
>
>
> _______________________________________________
>
> chirp_users mailing list
>
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
>
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
> This message was sent to John Chajecki at subs at qcontinuum.plus.com
>
> To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
>
>
>
> --
> John.
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> This message was sent to Neil Stone at neil.stone at gmail.com
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20201230/3c399138/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list