[chirp_users] Chirp and BaoFeng UV 5R not communicating

Jardy Dawson jardy72 at yahoo.com
Sun Aug 23 11:57:42 PDT 2020


If Windows does an update, it might change tho the ‘latest and greatest’ version of the driver. If the cable has a fake Prolific chip in it, that driver is designed to make the fake chip not work, so you have to roll it back to 3.2.0.0.  The driver will also be updated if you plug the cable in a different USB port. 


Sent from Yahoo Mail for iPhone


On Sunday, August 23, 2020, 11:32, Charles Gierke <cgierke at cox.net> wrote:

 The cable has been working since August 2019. for over a year no problems. perhaps the warranty is up lol 
 
 
 On August 23, 2020 at 8:34 AM Jardy via chirp_users <chirp_users at intrepid.danplanet.com> wrote: 
 
Did you check Windows Device Manager to see if your cable shows to be a Prolific cable?  If it is, try rolling your driver back to 3.2.0.0. Check www.miklor.com for info. Check under Drivers.  
 
  Jardy Dawson WA7JRD  
    Message sent by....Oh look!! Pretty lights!!   
     
 
 On Aug 23, 2020, at 08:24, Gary A. Cox <garyacox at sbcglobal.net> wrote: 
 
 
  
  Charles,  I have never gotten my radios to sync either and Finely  gave up.   I even bought 2 cables thinking it was a cable I followed all the instructions just like you.   If you succeed, please email me back  
 
  Gary A Cox  Sent from my iPhone    
 
 On Aug 22, 2020, at 4:12 PM, Alan Hill <alan.r.hill at gmail.com> wrote: 
 
 
  
    Try making sure you vigorously plug the connector into the radio and hold it in while loading from chirp.  Also turn the volume up from minimum.   Last resort run chirp as adminstrator.  
   
   On Sat, Aug 22, 2020, 3:45 PM Charles Gierke < cgierke at cox.net> wrote: 
  
   
On Wednesday my 2 BaoFeng UV 5R radios could download and upload to CHIRP.  
 
On Friday all I got was the following message:  Radio Did Not Respond.
 
I tried reloading the latest version of CHIRP, no change.  I tried an earlier version of CHIRP, no change. I reloaded the latest version back, no change.  Visually the radio's red light blinks then the LED display blinks then the error message shows up on CHIRP.
 


 
Any suggestions?
 
Thanks Chuck KJ7INT
  _______________________________________________ 
 chirp_users mailing list 
 chirp_users at intrepid.danplanet.com 
 http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users 
 This message was sent to Silver Fox at alan.r.hill at gmail.com 
 To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com 
  _______________________________________________ 
 chirp_users mailing list 
 chirp_users at intrepid.danplanet.com 
 http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users 
 This message was sent to Gary at garyacox at sbcglobal.net 
 To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com  
  _______________________________________________ 
 chirp_users mailing list 
 chirp_users at intrepid.danplanet.com 
 http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users 
 This message was sent to Jardy at jardy72 at yahoo.com 
 To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com  
 
 
  
 _______________________________________________ 
chirp_users mailing list 
chirp_users at intrepid.danplanet.com 
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users 
This message was sent to Chuck at cgierke at cox.net 
To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com 
 
  _______________________________________________
chirp_users mailing list
chirp_users at intrepid.danplanet.com
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
This message was sent to Jardy at jardy72 at yahoo.com
To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20200823/c0005608/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list