[chirp_users] Mac IC80AD RTSytems Cable

Brian Dickman brian.maybe at gmail.com
Tue Jun 11 19:22:36 PDT 2019


Hi Chip,

"/dev/cu.usbserial-RT3P07W9" is definitely the right device. Your error
came from the python internals (and the pyserial library), and is more
about code working badly, less about the cable or having the wrong device.
Are you using CHIRP nightly or an older build?

If you are using nightly, then it's likely one of two problems:

- You have put a file called "serial.py" in your home directory (uncommon
but possible)
- You have the wrong python serial library installed

Have you ever run "pip" to install a serial library? You can try these
commands and see if it fixes things:

sudo python -m pip uninstall serial
sudo python -m pip install pyserial

I think the kk7ds runtime includes pyserial, but I don't have the package
in front of me to check. Try those commands and be sure you are running
nightly, and see if things go better.

--
Brian AF7MD


On Tue, Jun 11, 2019 at 4:58 PM Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com> wrote:

> Nothing that says "Bluetooth" would be the correct choice.
>
> On Tue, Jun 11, 2019, 7:27 PM Chip Griffin via chirp_users <
> chirp_users at intrepid.danplanet.com> wrote:
>
>> I’m getting an "AttributeError: 'Serial' object has no attribute
>> ‘get_payload’” error when I try to read from my Icom IC-80AD. It’s
>> instantaneous to when I start. I’ve looked at drivers and can’t find the
>> alleged Apple FTDI driver. When I look in the directory IOUSBFamily.ktext I
>> only see the following options:
>>
>> AppleLegacyUSBAudio.kext/    IOUSBCompositeDriver.kext/
>>  IOUSBHIDDriverSafeBoot.kext/
>> AppleUSBLegacyHub.kext/      IOUSBHIDDriver.kext/
>>  IOUSBLib.bundle/
>> AppleUSBMergeNub.kext/       IOUSBHIDDriverPM.kext/
>>  IOUSBUserClient.kext/
>>
>> When I do a $ ls /dev/cu* I see:
>> /dev/cu.Bluetooth-Incoming-Port /dev/cu.usbserial-RT3P07W9
>>
>> I’ve tried both. Bluetooth doesn’t even come close to happiness and the
>> RT3P07W9 one gives me the above error.
>>
>> I do have the KK7DS stuff installed, even tried installing it a second
>> time to be sure.
>>
>>
>> I also tried on my Vista machine with even more pathetic results.
>>
>>
>> --
>>     Chip
>>
>> _______________________________________________
>> chirp_users mailing list
>> chirp_users at intrepid.danplanet.com
>> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>> This message was sent to Jim at rock.unroe at gmail.com
>> To unsubscribe, send an email to
>> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> This message was sent to Brian Dickman at brian.maybe at gmail.com
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20190611/e3e65d83/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list