[chirp_users] Kenwood TM-D710GA Issues

Rich Messeder NE1EE at hotmail.com
Fri May 4 03:54:43 PDT 2018


I recall having problems with this, too (F6A, V71A). I found that MCP was not "live" and would capture snapshots of all the memories, but CHIRP won't. I don't understand why CHIRP insists that updating must be live, when MCP doesn't. Awkward.

And I found the same hang on trying to update more than 1 channel at a time.

I went to using MCP to initially configure my radio, then swapped to CHIRP for the download and went from there, but updating 1 channel at a time. Have not revisited this recently, so maybe CHIRP handles this better now.

~R~

On 2018-05-03 23:22:-0400, Nigel A. Gunn  G8IFF/W8IFF wrote:
>In live mode, you don't upload 128 channels.
>It uploads to the radio as you edit the fields, in real time.
>
>> On 03 May 2018 at 22:50 Charles Hargrove <n2nov at nyc-arecs.org> wrote:
>> 
>> 
>> A recently purchased D710GA is working with the MCP6 software and the
>> USB version of the programming cable on COM 4.  When I use the MCP6
>> to program a few channels, it is not showing up when I use the same
>> configuration with Chirp and tell it to download from the radio.  I try
>> to import a CSV with channels from another radio and it never uploads
>> to the D710GA.  The baud rate is set for 9600 in everything.  How long
>> should it take to upload 128 channels in live mode?  I have been waiting
>> for 1/2 hour and nothing uploads.  I have tried this several times.
>> 
>> Ideas?  Thanks.



More information about the chirp_users mailing list