[chirp_users] IC-92AD funnies

Wenlock Burton wenlock.burton at hotmail.com
Wed Jul 4 13:39:41 PDT 2018


The same problem I've always had with mine. Seems it's trying to read bank names for the band edge scan memories which don't have any.

Wenlock

Sent from my iPad

On 5 Jul 2018, at 5:57 AM, Chuck Hast <kp4djt at gmail.com<mailto:kp4djt at gmail.com>> wrote:

Please holler if there is other data I can gather.  I am not sure where the rev level on
the radio is, I know that I did some updates to it, but that was a couple of years ago,
the last time I ran chirp on the radio it just worked. I think that the only way I can get
the firmware rev level is to use the Icom crapware. I have a copy but it is in storage
in WA state, so I cannot get to it, and I am not going to pay Icom $70 for another copy,
so unless we need the radio rev level it is what it is.

On Wed, Jul 4, 2018 at 2:40 PM Chuck Hast <kp4djt at gmail.com<mailto:kp4djt at gmail.com>> wrote:
After it finished loading the memories if I attempt to go to the [Banks (Band A)] I get the
following:
Exception in thread Thread-3:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/threading.py", line 801, in __bootstrap_inner
    self.run()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/chirp/ui/common.py", line 261, in run
    job.execute(self.radio)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/chirp/ui/bankedit.py", line 138, in execute
    mappings = self.__model.get_memory_mappings(mem)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/chirp/drivers/icf.py", line 514, in get_memory_mappings
    index = self._radio._get_bank(memory.number)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/chirp/drivers/ic9x.py", line 83, in _get_bank
    return mem._bank
AttributeError: Memory instance has no attribute '_bank'

I have seen others but this time it appears things have locked up.

FYI
OS = Ubuntu Mate 18.04
processor is i7 quad
8G of ram, at this moment there is 6k4 free.

On Wed, Jul 4, 2018 at 2:24 PM Chuck Hast <kp4djt at gmail.com<mailto:kp4djt at gmail.com>> wrote:
Folks,
I invoked Chirp in a console as soon as I ask it to talk to the radio I get this:
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [1800000-2000000 160 Meter Band simplex , 1800000-2000000 160 Meter Band simplex mode: CW ]
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [1800000-1810000 Digimodes simplex , 1800000-1810000 Digital Modes simplex ]
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [1999000-2000000 Beacons simplex mode: CW , 1999000-2000000 Beacons simplex ]
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [3500000-4000000 80 Meter Band simplex , 3500000-4000000 80 Meter Band simplex ]
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [7000000-7300000 40 Meter Band simplex , 7000000-7300000 40 Meter Band simplex ]
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [10100000-10150000 30 Meter Band simplex , 10100000-10150000 30 Meter Band simplex ]
Line 64:
WARNING: Bandplan North American Band Plan has duplicates [29300000-29510000 Satellite downlink simplex , 29300000-29510000 Satellite Downlinks simplex ]


On and on adifinitum, for 64 lines. I see there was a bug report  but not sure it was corrected.
I will get more info as I poke into it. As I started seeing all kinds of things that I did not recall
the last time I did anything with the 92AD


On Wed, Jul 4, 2018 at 12:36 PM Chuck Hast <kp4djt at gmail.com<mailto:kp4djt at gmail.com>> wrote:
I found that one, for some reason the wrong PPA was enabled. It kept on coming up as
the snapshots, and looking at it from the console it looked good, but I invoked Synaptic
and saw it immediately (good old Synaptic)

Now I have the latest and greatest running but I still see things like it reading to 849
memories when it should go to 799.
Also seems to take a long longer to read the radio than I remembered.

Also I moved a group of channels down one to make room for another channel, it gave
the balloon that it was going to take some time to do it, OK'd the move and it showed
it was doing it, I refreshed the screen and it went to a blank screen.

Also in the D-STAR tab it shows a repeater call sign I cannot find but does not show on
that I have programmed in.

On Wed, Jul 4, 2018 at 11:57 AM Chuck Hast <kp4djt at gmail.com<mailto:kp4djt at gmail.com>> wrote:
Folks,
Decided that I would go through my 92AD, remove a few frequencies I do not use, add
some and add my hotspot so I can try DStar on a hot spot.

See a lot of strange things like reading 849 memories (should only go to 799) and
one or other bank screens blank.

Looked at the bug reports and see all off what I see (Thank you Winlock) so just out
of a whim I look at the date of the code, says 20170714. I see that the latest and
greatest 20180623. I have the snapshots ppa enabled but for some reason it is not
pulling down the latest and greatest. Any ideas?

I am running Ubunut Mate 18.04

--
Chirp + Editcp + MD380Tools on Linux
Celestial!!!
Chuck -- KP4DJT


--
Chirp + Editcp + MD380Tools on Linux
Celestial!!!
Chuck -- KP4DJT


--
Chirp + Editcp + MD380Tools on Linux
Celestial!!!
Chuck -- KP4DJT


--
Chirp + Editcp + MD380Tools on Linux
Celestial!!!
Chuck -- KP4DJT


--
Chirp + Editcp + MD380Tools on Linux
Celestial!!!
Chuck -- KP4DJT
_______________________________________________
chirp_users mailing list
chirp_users at intrepid.danplanet.com<mailto:chirp_users at intrepid.danplanet.com>
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
This message was sent to Wenlock at wenlock.burton at hotmail.com<mailto:wenlock.burton at hotmail.com>
To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com<mailto:chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20180704/cb30c6a3/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list