[chirp_users] Valley Ent. cable and mac OS High Sierra

Jim Unroe rock.unroe at gmail.com
Tue Jan 23 15:02:36 PST 2018


On Tue, Jan 23, 2018 at 5:44 PM, T.E. Klamberg Klamberg via
chirp_users <chirp_users at intrepid.danplanet.com> wrote:
> The last problem I had is overcome, that being selecting the Yaesu FT-60 from the dropdown menu. Chirp is a little picky how you select items, but I found it.
>
> Now has to do with the cloning.  When I plug in the Valley Enterprise FTDI cable, red and green lamps on the USB plug flash once simultaneously; very fast and only once.  I set up the radio to clone without issue. When I set up Chirp to download from the radio, the port selection is only one:  /dev/cu.bluetooth-incoming-port. When I press the PTT button on the radio, I get  RX, then an error on Chirp.  When I remove the USB from the MacBook Pro, there are no red/green lamp flash at all.
>
> When it comes to using Terminal on mac, I am really concerned that I may screw something up beyond all recognition. I did download the the FTDI driver but to no avail.
>
> I really appreciate any help y’all can provide on this issue. Thanks.
>
> Tip Klamberg
> N9MVX
> Mascoutah, IL

Not the correct port. It should be something like: /dev/cu.usbserial-A501XQ5I

If you don't see that, then you don't have a compatible device driver
installed/loaded yet.

See the Troubleshooting section of the MacOS_Tips page.
https://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/MacOS_Tips

Jim KC9HI



More information about the chirp_users mailing list