[chirp_users] PL tone 146.3 not available to use

Simon Rodda simon.rodda at gmail.com
Sat Jul 1 10:29:57 PDT 2017


Hi Kyle,

Just a few thoughts: can you get a nearby ham to listen on the input of the
repeater? You will then know, for definite if you are modulating or not. Or
even to be sure you're transmitting on the right frequency.

Talking of modulation... what is your TX set to (is it adjustable?!) There
will be something like wide or narrow.

Are you sure about the ctcss / PL tone frequency?  I just Googled it, and I
can only find 146.2.

Some of this you'll have done I'm sure. Otherwise - hope it's useful.

Good luck nailing it.

Simon
G4PEM

On 30 Jun 2017 5:29 a.m., "Kyle Colyer" <colyer.kyle at gmail.com> wrote:

> Hello.
>
> I have a baofeng hp 82 and I used the older software to program it and it
> works great with our repeater. Then I got a btech 50 and downloaded the
> chirp software to program it but I cannot get it to work right off our
> repeater.  One of the problems is that the pl tone box only has a drop down
> box and preset pl tones and ours is 146.3. I can't figure out how to put
> that tone in the chirp program. I have tried to manually input it into the
> radio itself and it won't work. I had this problem with the bf82 also
> before I got the software and programmed it with the computer instead of
> putting it into the radio. Can anyone help?
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> This message was sent to Simon Rodda, G4PEM at simon.rodda at gmail.com
> To unsubscribe, send an email to chirp_users-unsubscribe@
> intrepid.danplanet.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20170701/ea227594/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list