[chirp_users] I picked up a UV-B5 and am unable to program it with chirp.

Ken Palmer palmerken77 at gmail.com
Sat May 30 17:21:12 PDT 2015


I had that problem with one of mine.. seemed the plug in at radio wasn't
plugged in all the way.. had to hold it in with left hand while sending or
reading from radio.. that was my issue, it may be the same with yours..
maybe not but worth the effort to try
On May 28, 2015 1:10 PM, "Stan" <k8ll.ham at gmail.com> wrote:

>  Hi all.
>
> This has been my experience with a UV5R. Maybe a little help?????
>
> When I plug in my cable and turn on the radio (UV5R), *it comes on in
> transmit mode*, and stays key-down. As soon as I *send the updated data*
> to the radio, it will fail, but the *radio will come out of transmit mode
> . . . USUALLY* . . . BUT sometimes I have to send the data 2 or 3 times
> before it comes out of transmit mode. Then, *after it's come out of
> transmit mode*, it will accept the data OK. So, I try to tune to a
> frequency that most likely will not be in use when I turn the radio on,
> that way, when it starts up in transmit mode it won't interfere with
> someone else's QSO.
>
> Also, and I'm not sure what chipset is in my cheap cable, I had to just
> roll the driver back to the previous driver BEFORE it would work. The next
> update made it fail again, so I rolled it back again and stopped it from
> updating the driver again and it has worked OK ever since.
>
> Just my 2Hz worth!
>
> 73
> Stan K8LL
> NW Ohio
> 10-10# 76801
> FP# 3255
> Propagation is our master . . . but sometimes the master is cruel!
> ------------------------------------------------------------
> On 5/28/2015 3:00 PM, chirp_users-request at intrepid.danplanet.com wrote:
>
> I picked up a UV-B5 and am unable to program it with chirp. The console> output is as follows:>> %chirpw>>> ERROR: -- Exception: --> ERROR: Traceback (most recent call last):>   File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/chirp/ui/clone.py", line 238,> in run>     self.__radio.sync_in()>   File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/chirp/drivers/uvb5.py", line> 315, in sync_in>     self._mmap = do_download(self)>   File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/chirp/drivers/uvb5.py", line> 202, in do_download>     do_ident(radio)>   File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/chirp/drivers/uvb5.py", line> 181, in do_ident>     raise errors.RadioError("Radio did not ack programming mode")> RadioError: Radio did not ack programming mode>> ERROR: ----------------> ERROR: Clone failed: Radio did not ack programming mode> ERROR: --- Exception Dialog: Radio did not ack programming mode ---> ERROR: None>> ERROR: ---------------------------->>> I've tried two different cables to no avail, and yes I had them seated.> Not a windows environment so I don't think the IP hindrance is the> issue. The radio's xmit light comes on but it seams to not be able to> communicate with chirp.>
>
>
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20150530/21b82349/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list