[chirp_users] com port driver issues with uv-82

Jim Unroe rock.unroe at gmail.com
Thu Jun 25 19:03:10 PDT 2015


On Thu, Jun 25, 2015 at 8:51 PM, Dale Scott <scottd0164 at yahoo.com> wrote:
> Hi, I am hoping someone can help. I have a Baofeng UV5 which I got to work
> perfect with chirp. I ordered a UV82 and can not get it to communicate to
> chirp. I have downloaded the latest version of chirp, tried going back to a
> older com port driver and no success. I am running win8 / 64 bit and using
> driver version 3.6.78.350 which is supposed to be the latest driver. When I
> try to download from the new uv82 I keep getting error has occurred, could
> not open port com3: {error 2} the system can not find the file specified.
> I have the true baofeng usb cable.
> My original goal is to clone or export my channels from the uv5 to the new
> uv82 but without connecting to chirp I am lost. I have spent numerous hours
> trying to search for a fix to no avail.
> Please help !
>
> Thanks

A "genuine" Baofeng programming cable does not mean you have a
"genuine" prolific chip inside. You need to downgrade your driver to
v3.2.0.0 and then make sure the 2-pin plug is pushed fully into the
radio (it is easy to think it is when it isn't) and make sure you are
selecting the correct com port.

The link below has a link to the required driver and instructions for
installing and selecting it.
http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php

Jim KC9HI



More information about the chirp_users mailing list