[chirp_users] UV5R, HN5RV01 no RX audio

JS de.ka7ara at gmail.com
Fri Jun 5 20:49:15 PDT 2015


I thought I heard a long time back that the speaker jack was flakey on a
few radios and there would not be any audio, just as when the program cord
is inserted.  Whoever it was opened the rig to access the jacks and
readjusted the contacts.  Solved his problem.

Jim S


*Jim S*
     *KA7ARA *


On Fri, Jun 5, 2015 at 8:36 PM, Bill Kasper <williamkasper at frontiernet.net>
wrote:

> Let the HN5R set in the charger for an hour,
> then activated the 'hold zero' for several seconds
> to display the battery voltage.  Audio Started working,
> Power On Self Test and receiving Audio OK now.
> go figure ???
>
> tnx es 73 de Bill WB2SXY
>
> --
>
> On 6/5/2015 10:35 PM, Bill Kasper wrote:
> > The HN5RV01 also has a 150126N identifier
> > No change, Thanks for the test, Tried
> > on 146.52, TX audio still good as received on another
> > radio, no POST audio nor RX on the HN5R unit :-(
> >
> > tnx Bill WB2SXY
> >
> > On 6/5/2015 10:10 PM, Jim Unroe wrote:
> >> Hi Bill,
> >> For the fun of it, try this and report back.
> >> Jim KC9HI
> >>
> >> On Fri, Jun 5, 2015 at 9:52 PM, Bill Kasper
> >> <williamkasper at frontiernet.net>   wrote:
> >>> Hi Jim et al,
> >>>
> >>> Thanks for the info, I sent more info,
> >>> In the meantime, if someone has a known
> >>> good HN5RV01 image could you please send
> >>> it to me --
> >>>
> >>> tnx es 73 de Bill WB2SXY
> >>>
> >>> --
> >>>
> >>> On 6/5/2015 6:22 PM, Jim Unroe wrote:
> >>>> On Fri, Jun 5, 2015 at 5:51 PM, Bill Kasper
> >>>> <williamkasper at frontiernet.net>    wrote:
> >>>>> Hi list,
> >>>>>
> >>>>> Just finished programming a batch of
> >>>>> UV5R N5R2045 and -1 -7
> >>>>> All working fine.
> >>>>
> >>>> I assume that you mean N5R2401, N5R2405 and N5R2407.
> >>>>
> >>>>>
> >>>>> Using Chirp Daily 20150513:
> >>>>> download UV5R radio image
> >>>>> deleted existing frequencies
> >>>>> imported same freq list used on above batch
> >>>>> no errors at all reported
> >>>>> all seemed OK with import and upload
> >>>>
> >>>> OK
> >>>>
> >>>>>
> >>>>> Unit transmits ok, RX indicator blue background lite
> >>>>> works ok, when there is carrier or when hitting the
> >>>>> monitor switch, just no audio.  Tried set of headphones
> >>>>> in rec jack -- still no audio.
> >>>>
> >>>> You said all working fine above. "Unit"? Which unit? All of them? I'm
> confused?
> >>>>
> >>>>>
> >>>>> Tried the same with Daily 20150530, no errors,
> >>>>> no change.
> >>>>>
> >>>>> did keyboard reset, no errors, no change.
> >>>>>
> >>>>> Any possible setting that could cause this,
> >>>>> or DOA audio output?
> >>>>>
> >>>>> tnx es 73 de Bill WB2SXY
> >>>>> --
> >>>>
> >>>> I has someone send me a "factory" image from a radio with N5R firmware
> >>>> within the last couple of days that appeared to have been cross-loaded
> >>>> with BFB firmware at the factory. That would cause a radio not to
> >>>> receive.
> >>>>
> >>>> How about attaching your original downloaded image files?
> >>>>
> >>>> Jim KC9HI
> >>>> _______________________________________________
> >>> _______________________________________________
> >>> chirp_users mailing list
> >>> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >>> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >>> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
> >>>
> >>>
> >>> _______________________________________________
> >>> chirp_users mailing list
> >>> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >>> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >>> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
> > _______________________________________________
> > chirp_users mailing list
> > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> > To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
> >
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> To unsubscribe, send an email to
> chirp_users-unsubscribe at intrepid.danplanet.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20150605/bed7ec90/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list