[chirp_users] Odd splits....

Forrest wfj at usa.com
Thu Jun 12 20:41:19 PDT 2014


Upon further review, maybe this is the answer, in that CHIRP, for whatever reason, knowingly does not display the correct freq after it ‘computes’ it?

From the tutorial,

Channel 74 is the same as channel 73 except the transmit frequency is used instead of an offset.
     To accomplish this, Duplex must be set to "split" and Offset will contain the TX frequency. 
     Once the file is saved, CHIRP computes the values and updates it to look identical to channel 73.

???
Forrest

On Jun 12, 2014, at 10:08 PM, John LaMartina <JohnLa at usa.net> wrote:

> You should be able to enter:
>   RX Freq in the   Frequency Column
>   "Split" in the   Duplex Column
>   TX Freq in the   Offset Column
> 
> Make sure the frequencies programmed are within the specified operation range of the radio.
> There are examples and guides showing this on the Miklor website http://www.miklor.com by following the link to the CHIRP section.
> 
> Hope this helps.
> John K3NXU
> http://www.miklor.com
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Forrest
> Sent: Thursday, June 12, 2014 10:57 PM
> To: Discussion of CHIRP
> Subject: [chirp_users] Odd splits....
> 
> I asked a while back, but got no response.  Since there has been a bit of a conversation about transmitting, I thought I would ask
> again..
> 
> Using CHIRP (latest stable or daily) I find that I can specify odd splits (not just +/- .6), but the software doesn't seem to save
> them correctly.  Anyone notice this besides me?  If I set it up in CHIRP, it will hold long enough to program the radio, but it
> reverts to some odd mixture of either + or - in that column if I try to save and reload the spreadsheet.  I have to reset the
> correct transmit freq every time I use it.
> 
> I'm famous for oddball issues, so if this affects no one else, I'll just live with it, but I would call it a bug worth noting to the
> software developer(s).  BTW, I'm using the Mac version, but I don't think it matters.  Seems like I had the same issue when I tried
> a Win version.
> 
> TIA,
> Forrest
> 
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> 
> 
> -----
> No virus found in this message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 2014.0.4592 / Virus Database: 3964/7667 - Release Date: 06/12/14
> 
> 
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users




More information about the chirp_users mailing list