[chirp_users] Kenwood TM -281 Chirp not reading from radio.

ronald schmidt rongschmidt at yahoo.com
Sat Jan 18 08:01:44 PST 2014


Is it possible the baud rate is in correct causing Chirp to go out and look but not find the radio?  Can I change that in Chirp?





On Wednesday, January 8, 2014 6:42 PM, ronald schmidt <rongschmidt at yahoo.com> wrote:
 
This is a windows  7 PC.  A little more detail missed a step start chirp and then try to read radio and nothing happens.  The error appears when I try for the second time to read up from radio.  The first attempt just stays blank at the chirp window.  There is no box saying reading radio or status of down load.  It appears that chirp is trying and taking control of the port and holding it.  If I stop chirp after this and try to read using KW application I can read the radio. Let me know if there is anything else to check.





On Wednesday, January 8, 2014 6:23 PM, Jens J. <kd4tjx at yahoo.com> wrote:
 
com ports and kenwood software - looks like windows to me

usually that error message happens to me when some other program has the com port open (i.e., holding on to it)

make sure you close down any other programs that might have that com port opened.



________________________________
 From: Milton Hywatt <mhywattt at yahoo.com>
To: ronald schmidt <rongschmidt at yahoo.com>; Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com> 
Sent: Wednesday, January 8, 2014 7:18 PM
Subject: Re: [chirp_users] Kenwood TM -281  Chirp not reading from radio.
 


That sort of looks like a permissions error usually found in Linux. And adding 
the logged in user to the dial out group usually cures the error. 




________________________________
 From: ronald schmidt <rongschmidt at yahoo.com>
To: "chirp_users at intrepid.danplanet.com" <chirp_users at intrepid.danplanet.com> 
Sent: Wednesday, January 8, 2014 8:10 PM
Subject: [chirp_users] Kenwood TM -281  Chirp not reading from radio.
 


Tried to down load from radio over passt couple of days.  I get message that stated culd not open port com6: [Error 5] access is denied.  Tried new KPG46 cable and new Tripplite USB to serial adapter and still would not down load.  Then tried it wil the kenwood software and was able to read the radio data.  Is this a known problem?  Any sugestions would be appreciated.
 
Thnaks
 
KG7GUK
_______________________________________________
chirp_users mailing list
chirp_users at intrepid.danplanet.com
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users




_______________________________________________
chirp_users mailing list
chirp_users at intrepid.danplanet.com
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users






_______________________________________________
chirp_users mailing list
chirp_users at intrepid.danplanet.com
http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20140118/b6ab8989/attachment-0005.html 


More information about the chirp_users mailing list