[chirp_users] NC Hams using chirp

dwayne rich drichnews at gmail.com
Mon Apr 21 19:38:51 PDT 2014


I went to the miklor site, my driver shows up as being a supported driver
for a FTDI cable which I am using (driver version 2.10.0.0). I tried a
different computer and still the same thing. So far I have tried two
windows computers, a mac computer, and checked every suggestion I can find
on the web (ftdi chip website, miklor etc) and the chirp mailing list. I
have rebooted my computer several times. I have even performed a factory
reset of the radio. Nothing I have tried has allowed chirp to talk to the
radio. I am at a lost as to what could be the problem unless the cable
could be bad. I have programmed the radio in the past with the RTSystems
cable and software using their opc-478 cable and the icom 1797 cable. That
is why I was hoping someone in the raleigh area of NC would happen to have
both chirp and the IC-92AD functioning correctly, so I could try their
computer and cable to see if it was the radio or if it was my cable and/or
computer.

Dwayne


On Mon, Apr 21, 2014 at 8:44 PM, Milton <thecanesvenatici at gmail.com> wrote:

> Dwayne go to www.miklor.com and take a look at their cable and
> troubleshooting
> guide. You can usually find info there that will actually solve your
> problem. I've sent
> many there and they usually got things sorted out. The Icom 91/92AD is
> listed in the daily
> build as supported so you may have a cable or driver issue. Roughly 80% of
> communication
> issues are driver oriented and Miklor will help you eliminate any driver
> issue you might have.
>
>
> On Mon, Apr 21, 2014 at 1:11 PM, Dwayne <drichnews at gmail.com> wrote:
>
>> Yes sir I verified the com settings and that the cable is fully seated.
>>
>> Dwayne
>>
>> > On Apr 21, 2014, at 11:33, "Brad NK8J" <nk8j at juno.com> wrote:
>> >
>> > Did you make sure to set the correct com port in the Chirp program to
>> > coincide with the port that the cable is attached to  when hooked to the
>> > computer? Did you also make sure the cable is plugged in all the way?
>> >
>> > Brad NK8J
>> >
>> > -----Original Message-----
>> > From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com
>> > [mailto:chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Dwayne
>> > Sent: Monday, April 21, 2014 7:22 AM
>> > To: of CHIRP Discussion
>> > Subject: [chirp_users] NC Hams using chirp
>> >
>> > Any hams in the Raleigh NC area that are using chirp (preferably with
>> Icom
>> > 92ad) that could help me troubleshoot why I can't program the IC-92ad?
>> >
>> > Dwayne
>> > _______________________________________________
>> > chirp_users mailing list
>> > chirp_users at intrepid.danplanet.com
>> > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>> > ____________________________________________________________
>> > What is Your Flood Risk?
>> > Protect your home from floods. Get your flood risk profile today.
>> > http://thirdpartyoffers.juno.com/TGL3155/535535e0965135de11cbmp03duc
>> >
>> > _______________________________________________
>> > chirp_users mailing list
>> > chirp_users at intrepid.danplanet.com
>> > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>> _______________________________________________
>> chirp_users mailing list
>> chirp_users at intrepid.danplanet.com
>> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>>
>
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20140421/b9c88a63/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list