[chirp_users] V82

rraow rraow at yahoo.com
Tue Oct 1 10:52:09 PDT 2013


Hi,
I'm back.
I tried 2 different cables.
I have the proper driver.
I could never get Chirp to work. Same error message with any combination of cables.
I got the CS-V82 software and it works fine so I used that. Only drawback there was I had
to reload my entire program by hand. The transfer feature of Chirp would not work either.
Anyway the radio is working but it has problems also. It is supposed to narrow band but the mod
is well over 2.5. I'm going back to CW for awhile.
Thanks for the help.
Don


>________________________________
> From: John LaMartina <JohnLa at usa.net>
>To: 'Discussion of CHIRP' <chirp_users at intrepid.danplanet.com> 
>Sent: Wednesday, September 25, 2013 2:57 PM
>Subject: Re: [chirp_users] V82
>  
>
>
>Your cable is more than likely okay.
>The driver for Win7 is Prolific 3.2.0.0, XP is 2.0.2.1
>Any driver newer than that will have potential issues.
> 
>Refer to the Drivers section of http://www.miklor.com/UV82
>http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php
>The proper drivers are available there.
>If you are receiving error messages, refer to the miklor.com Error Message page.
> 
>Please report back to see if this resolves the issue.
>Hope this helps.
>John K3NXU  http://www.miklor.com/
> 
> 
> 
>From:chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of mats.g.roos at gmail.com
>Sent: Wednesday, September 25, 2013 4:12 PM
>To: Discussion of CHIRP
>Cc: Discussion of CHIRP
>Subject: Re: [chirp_users] V82
> 
>I had the same issue on my UV 5R, it was a cable problem. There are at least 2 different cables available, the one with the silver label worked
>Mats
>SM0BTP
> 
>
>On Sep 25, 2013, at 3:00 PM, "william coulson" <wcoulson730 at gmail.com> wrote:
>perhaps the programming cable's driver is a problem
>> 
>>Bill C
>> 
>> 
>>----- Original Message ----- 
>>>From:rraow 
>>>To:chirp_users at intrepid.danplanet.com 
>>>Sent:Wednesday, September 25, 2013 12:38 PM
>>>Subject:[chirp_users] V82
>>> 
>>>I have a V82.
>>>I have a programming cable #SN: HNT1208A002.
>>>I have the CHIRP software.
>>>I have tried several com ports.
>>>I have tried 2 different computers. One with Win7. The other with XP.
>>>Same problem with both.
>>> 
>>>I can't get the radio to talk to the computer.
>>>When trying to download from the radio I get the error message:
>>>"Unable to probe radio band"
>>> 
>>>Don 
>>>W7OUI 
>
>_______________________________________________
>chirp_users mailing list
>chirp_users at intrepid.danplanet.com
>http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
>    
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20131001/6a5dfea4/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list