[chirp_users] UV-5RA problem

Warren Andreasen cwa at qso.com
Fri Aug 16 12:54:19 PDT 2013


I do not have a plug problem, it is solidly seated, and I still get the 
"radio did not respond' message. It is possible the 'new' programming 
cable is bad, but I doubt it. Ubuntu does not have the driver problem so 
it is not that. But then, if I knew what it was, I would fix it'

On 8/16/2013 8:22 AM, wayne syler wrote:
> yes that's all it was , in my case, the connection was not make with 
> the radio, as soon as i corrected the connection, all work great!!
>
>
>
> On Fri, Aug 16, 2013 at 9:30 AM, Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com 
> <mailto:rock.unroe at gmail.com>> wrote:
>
>     On Fri, Aug 16, 2013 at 9:15 AM, CWA <cwa at qso.com
>     <mailto:cwa at qso.com>> wrote:
>
>         I see others are able to us Chirp with the UV-5RA but I cannot
>         and I can only guess why.
>
>         I also have the UV-3R and I have no problem with it. When I
>         select which radio to program the listing for UV-5 is all
>         there is for the UV-5 series. I have the proper programming
>         cable, turn the radio on, then try to download from the radio,
>         and it tries but times out and I am told the radio is not
>         responding.
>
>         I am running Chirp under Ubuntu and I keep everything updated,
>         including 'daily-build' for Chirp. One thing bothers me
>         though; when I look at the "about" and check the revision
>         level of Chirp, it shows 20130802 (8/2/2013) yet when I try to
>         update, it says I have the latest version. I am not sure about
>         that one.
>
>         Anyhow, the bottom line is my Chirp works great with the UV-3R
>         but not with the UV-5RA, using the proper programming cables
>         of course. Same computer, same software, different programming
>         cables.
>
>         Any clue to what is wrong with my set-up?
>
>         Warren Andreasen -- K7CWA
>
>
>     Warren,
>
>     There is no difference between the UV-5R and UV-5RA (or any off
>     the other variants) electrically so the UV-5R selection in CHIRP
>     is the correct one for all of them.
>
>     A common problem with the UV-5R is that the user does not get the
>     programming cable fully plugged into the radio. See the Miklor.com
>     Errors and Error Messages page:
>     http://www.miklor.com/uv5r/UV5R-ErrorMess.php
>
>     Another common problem is that because of the USB-to-serial chip
>     that is used in most of the programming cables available for the
>     UV-5R, an older driver is required for the cable to function. The
>     guide to verify and install the correct driver is also on the
>     Miklor.com Drivers and USB Cables page:
>     http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php
>
>     This good news is that if the driver is the issue, changing to the
>     correct driver for the UV-5R programming cable should still work
>     for the UV-3R cable.
>
>     Good luck and 73,
>     Jim KC9HI
>
>
>     _______________________________________________
>     chirp_users mailing list
>     chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     <mailto:chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
>
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20130816/2ef36a3d/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list