[chirp_users] Problem Setting CTCSS Tones

IZ3GME Marco iz3gme.marco at gmail.com
Fri Apr 26 09:33:00 PDT 2013


Hi Ron
I had the time so I opened the issue myself and fixed the bug.

You will see the fix in next days daily build.

The power column will still be unchangeable beacuse (as far as I know) there is only one general power set in ft817, you can find it in settings-general tab, no way to set power for single channels.

BTW You are perfectly right: for widebanded ft817 (ft857 and ft897 as well) you have to use non US model.

Tnx for finding this bug

73 de IZ3GME Marco

On Wed, 24 Apr 2013 18:49:15 -0500
Ron Ricketts <wa5vfa at verizon.net> wrote:

> I'm a new Chirp user and have probably overlooked something simple but have run into a problem I can't seem to figure out.
> 
> I'm using the latest build of Chirp, daily-20130411, and am running from a Mac Mini, OS X Lion, through an FTDI USB cable. No problems communicating with the radio, an FT-817ND.
> 
> I have broadbanded it so am using the generic FT-817ND template, not the US model, which doesn't seem to work with a broadbanded radio.
> 
> As stated, I have loaded an image of my radio, and have successfully modified several memories. However, I am unable to make the Home channels take a different tone frequency. No matter what I put in, it remains at 88.5 and gives an error box saying "rtone not supported on this channel."
> 
> The normal channels accept the Tone value without issue. I also just noticed that I can't set the Power on Home channels as well.
> 
> So am I doing something wrong or is this a bug? 
> 
> Thanks for the help,
> Ron WA5VFA
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users



More information about the chirp_users mailing list