[chirp_users] Can't receive from Icom T70A using CHIRP 0.3.1

Dane Ronnow dane at daneronnow.com
Thu Apr 11 13:03:07 PDT 2013


I posted the below message yesterday. Here's the debug log info:

***
CHIRP 0.3.1 on WinXP (Python 2.7.2)
Registered Alinco_DR03T = DR03Radio
Registered Alinco_DR06T = DR06Radio

(more radios registered)

Registered Wouxun_KG-UV6 = KGUV6DRadio
Registered Wouxun_KG816 = KG816Radio
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
Skipping existing stock config
User selected Icom IC-T70 on port COM3
Clone thread started
-- Exception: --
Traceback (most recent call last):
   File "chirpui\clone.pyo", line 225, in run
   File "chirp\icf.pyo", line 589, in sync_in
   File "chirp\icf.pyo", line 308, in clone_from_radio
RadioError: Failed to communicate with the radio: Unexpected response  
from radio
------
Clone failed: Failed to communicate with the radio: Unexpected  
response from radio
Clone thread ended
--- Exception Dialog: Failed to communicate with the radio: Unexpected  
response from radio ---
Traceback (most recent call last):
   File "chirpw", line 71, in <module>
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'split'
----------------------------

NOTE: In my message below, I mistakenly listed  the COM port as 4 with  
the Icom cable. It's 3, and I set it at 3 in the CHIRP software when  
attempting to connect to the T70.

***

Begin forwarded message:

> From: "Dane Ronnow" <dane at daneronnow.com>
> Date: April 10, 2013 11:02:16 AM GMT-07:00
> To: <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> Subject: [chirp_users] Can't receive from Icom T70A using CHIRP 0.3.1
> Reply-To: dane at daneronnow.com, Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com 
> >
>
>
> Having trouble with CHIRP and an Icom T70A HT. When I try to  
> download from the radio, I get an error "Failed to communicate with  
> the radio: unexpected response from the radio."
>
> The software works fine with a Baofeng UV-5R, firmware v297.
>
> Here's what I'm using:
>
> Quality FTDI cables for both radios (from Valley Enterprises).
> Version 2.08.28 driver for 32-bit Windows XP (from ftdichip.com).
> CHIRP v0.3.1.
>
> I installed the driver and software. In Device Manager, the COM port  
> is 4 with the Icom cable; 3 with the Baofeng cable.
>
> With the Baofeng, I plugged the cable into the radio, then into the  
> computer, turned on the radio, then launched the software. When I  
> download from radio, I set the port to COM3, the select the radio  
> and model. Progress bar opens and LED on the radio blinks green as  
> the data is downloaded.
>
> I can make changes, upload, etc. All is good with the UV-5R.
>
> Basically same process with the Icom T70:
>
> I plug the cable into the radio first, then into the computer. I  
> verify COM port in Device Manager, which is 4 with the Icom cable. I  
> power on the radio, then launch the software. I select receive from  
> radio, then select COM4 from the popup menu, Icom, T70.
>
> The progress bar pops up momentarily, then the error message,  
> "Failed to communicate with the radio: unexpected response from the  
> radio."
>
> Any ideas?
>
> I'm thinking of trying an earlier release of CHIRP, though I would  
> hate to see the Icom able to connect, but not the Baofeng. Out of  
> the two radios, the Baofeng is the one that needs the software  
> programming capability the most.
>
> Any input would be greatly appreciated. Thanks much.
>
> Dane
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20130411/cecf866a/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list