[chirp_users] Need help with Chirp (Linux) and a VX-8GR

Grant Diffey gdiffey at gmail.com
Sun Oct 7 13:15:46 PDT 2012


On Mon, Oct 8, 2012 at 7:04 AM, Pete Spotts <w1pns at comcast.net> wrote:

>
> Good afternoon, all,
>
> I recently bought a VX-8GR and have been trying to program it with Chirp
> (which I've found works flawlessly with my Wouxun handheld).
>
> I'm using the latest daily build on Lubuntu, with an RT Systems USB
> cable connected to the data jack.
>
> I pressed F/W while turning the radio on, was in clone mode, and pressed
> band to begin the transfer -- all after beginning the download on Chrip.
>
> After an initial few tries didn't work (the error message was: Failed to
> communicate with radio: no response from radio) using the keystroke
> sequence I found in past messages on this group, I consulted Dr. Google
> and came up with the following:
>
> For the RT Systems cable, add the following line to
> etc/udev/rules.d/99-custom.rules:
>
> SYSFS{idVendor}=="2100", SYSFS{idProduct}=="9e50", RUN+="/sbin/modprobe
> -q ftdi_sio vendor=0x2100 product=0x9e50"
>
> I did so, rebooted, tried again to communicate with the radio, but got
> the same error message.
>
> The battery has a full charge.
>
> Any hints? I can't rule out the loose-nut-behind-the-wheel syndrome.  ;-)
>
> With best regards,
>
> Pete
>

Pete,

After adding the udev rule does /dev/ttyUSB0 appear when you plug the cable
in?

What shows up in dmesg when you plug it in?

Grant.
VK3FBAE
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121008/d8cdfe6d/attachment.html 


More information about the chirp_users mailing list