[chirp_users] 857D problem

Marco Filippi IZ3GME iz3gme.marco at gmail.com
Wed Mar 28 09:42:00 PDT 2012


Thanks Joseph!
I was able to reproduce the bug on my ft857, I expect to produce a patch 
today or tomorrow at most.

Thank you very much!

73 de IZ3GME Marco

On 28/03/2012 10:47, Joseph Skoler wrote:
>
> Hi,
>
> Still not working, but I've closed in on exactly what's going on.
>
> When I program the radio using Chirp, and look on the radio at the
> settings for the individual memory locations, incorrect info is in the
> tone frequency (menu 83). What's there is various text like VHF- or
> 50-RM -- all stuff that shouldn't be there. That's how it's getting
> loaded into the radio instead of the specific CTCSS tone.
>
> If I program the radio directly, or correct the CTCSS tone on a memory
> uploaded into the radio from Chirp, it works.
>
> Any ideas on how that could be happening and what I can do to fix it?
>
> Thank you,
>
> Joseph
>
> ------------------------------------------------------------------------
> *From:* Joseph Skoler <jrskoler at yahoo.com>
> *To:* "chirp_users at intrepid.danplanet.com"
> <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> *Sent:* Sunday, March 25, 2012 9:51 AM
> *Subject:* [chirp_users] 857D problem
>
>
> Hi,
>
> I just installed Chirp to program my new 857D. The interface/cable is
> working fine -- able to download/upload memories to/from the radio.
>
> My problem is that none of the UHF/VHF memories work on the rig if
> they're programmed using Chirp.
>
> That is, they're in memory and I can receive on them just fine. But,
> transmitting does not appear to work -- cannot key up the repeaters.
>
> I have quadruple checked the offset direction/amount as well as the PL.
>
> The 10 meter memory entries work fine.
>
> I have an SWR meter on the HF antenna port and it moves a tiny amount
> when I'm transmitting on a memory channel programmed to a VHF or UHF
> frequency, as if it's putting the signal out the HF port.
>
> When I program the memories manually everything works fine.
>
> What am I doing wrong?
>
> thank you,
>
> Joseph, kc2yu
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> <mailto:chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
>
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users




More information about the chirp_users mailing list