[chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 13

Jim Unroe rock.unroe at gmail.com
Sun Dec 16 14:53:34 PST 2012


"The port appears to be a cable without Echo Loopback" is the correct
indication of the programming cable using "FindComPort.exe"
Jim KC9HI

On Sun, Dec 16, 2012 at 12:28 PM, <
chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:

> Send chirp_users mailing list submissions to
>         chirp_users at intrepid.danplanet.com
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>         http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>         chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
>
> You can reach the person managing the list at
>         chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of chirp_users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 11 (John LaMartina)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Sun, 16 Dec 2012 12:28:07 -0500
> From: "John LaMartina" <JohnLa at usa.net>
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 11
> To: "'Discussion of CHIRP'" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> Message-ID: <000c01cddbb2$b6fb0c20$24f12460$@net>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> The fact that you have no loop back would indicate no physical connection
> to the board.
> This would point to a bad cable.
>
>
>
> Anyone else have thoughts on this?
>
>
>
> John    K3NXU
>
>
>
> From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:
> chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Rafael Yerushalmi
> Sent: Sunday, December 16, 2012 11:36 AM
> To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 11
>
>
>
> Hello again...
>
>
>
> I run the sw` for finding the port & got the
>
> messege :"com3  this port appears to be a cable without echo loopback ".
>
> what does it main ?
>
> thanks
>
>
>
> On Sun, Dec 16, 2012 at 6:29 PM, <
> chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:
>
> Send chirp_users mailing list submissions to
>         chirp_users at intrepid.danplanet.com
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>         http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>         chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
>
> You can reach the person managing the list at
>         chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of chirp_users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 10 (Rafael Yerushalmi)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Sun, 16 Dec 2012 18:29:05 +0200
> From: Rafael Yerushalmi <rafaely10 at gmail.com>
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 10
> To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> Message-ID:
>         <CALiBrY6mzeR=nWWAPKTaQp4=
> VxpNWLToo25V3Uc9Coz3kcz7YA at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hello there.
> I upload again the driver 3.2.0.0 for the usb port com3 & also
> give slight trimming of the cable plug side .
> but the same messege.
> thanks
>
>
> On Sun, Dec 16, 2012 at 3:46 PM, <
> chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
> > wrote:
>
> > Send chirp_users mailing list submissions to
> >         chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >
> > To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >         http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> > or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >         chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
> >
> > You can reach the person managing the list at
> >         chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
> >
> > When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > than "Re: Contents of chirp_users digest..."
> >
> >
> > Today's Topics:
> >
> >    1. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8 (John LaMartina)
> >
> >
> > ----------------------------------------------------------------------
> >
> > Message: 1
> > Date: Sun, 16 Dec 2012 08:45:53 -0500
> > From: "John LaMartina" <JohnLa at usa.net>
> > Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8
> > To: "'Discussion of CHIRP'" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> > Message-ID: <000f01cddb93$ab59d8c0$020d8a40$@net>
> > Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
> >
> > If the cable is okay. the next step would be the driver.
> >
> > You mentioned using 3.2.0.0 which is correct for Windows 7. (XP
> > automatically runs the correct driver)
> >
> >
> >
> > However, if you now plug the cable into a different USB port, Windows
> will
> > load the NEW driver for that port, not 3.2.0.0
> >
> > Below you mention com6 and com3 so it appears you are moving the cable
> > from USB to USB.
> >
> > You will need to return to the original USB port or reload 3.2.0.0 to the
> > new one.
> >
> >
> >
> > Check out the FAQ section at the bottom of this link.
> >
> > http://www.miklor.com/uv5r/UV5R-Drivers.html
> >
> >
> >
> > Let us know if this helps.
> >
> > John    K3NXU
> >
> >
> >
> >
> >
> > From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:
> > chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Rafael
> Yerushalmi
> > Sent: Sunday, December 16, 2012 1:04 AM
> > To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> > Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8
> >
> >
> >
> > Good morning ...
> >
> >
> >
> > 1- On the xp when its works (before the virus )the cable was ok, so the
> >
> >      cable issue is ok( i think ).
> >
> > 2- I opend a two different com ( com3/com6 ) but the same  result.
> >
> >
> >
> > Thanks
> >
> >
> >
> > On Sat, Dec 15, 2012 at 9:10 PM, <
> > chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:
> >
> > Send chirp_users mailing list submissions to
> >         chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >
> > To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >         http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> > or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >         chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
> >
> > You can reach the person managing the list at
> >         chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
> >
> > When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> > than "Re: Contents of chirp_users digest..."
> >
> >
> > Today's Topics:
> >
> >    1. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6 (John LaMartina)
> >    2. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6 (william coulson)
> >
> >
> > ----------------------------------------------------------------------
> >
> > Message: 1
> > Date: Sat, 15 Dec 2012 11:44:16 -0500
> > From: "John LaMartina" <JohnLa at usa.net>
> > Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> > To: "'Discussion of CHIRP'" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> > Message-ID: <000601cddae3$6c632280$45296780$@net>
> > Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
> >
> > The error message indicates that your cable is not plugged in all the
> way.
> > A common problem as Baofeng doesn't manufacture their own cables.
> > See: http://www.miklor.com/uv5r/UV5R-ErrorMess.html
> >
> > If you haven't already, check out the UV5R User's Guide
> > http://www.miklor.com/uv5r/UserGuide
> >
> > Enjoy your new Toy...
> > John    K3NXU
> >
> >
> > From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:
> > chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Rafael
> Yerushalmi
> > Sent: Saturday, December 15, 2012 10:38 AM
> > To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> > Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> >
> > Hello there.
> >
> > I have a UV5R BFB251 . i put the latest chrip & the usb driver 3.2.0.0
> > on win 7 becuse my computer have been with a virus but notning working
> with
> > the UV5R .i can see the com 3 ok & the driver 3.2.0.0 ok no yellow sigh .
> > when I operate chirp after a few seconds the message is " Radio did not
> > respond "
> > on xp it was working good ...
> > what is the setting for the com is it 1200 baud ? is it xon/xoff ?
> >
> > Need your help
> >
> > best 73
> > Thanks
> >
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121215/6efb8f37/attachment-0001.html
> >
> > ------------------------------
> >
> > Message: 2
> > Date: Sat, 15 Dec 2012 11:09:44 -0800
> > From: "william coulson" <wcoulson730 at gmail.com>
> > Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> > To: "Discussion of CHIRP" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> > Message-ID: <E5B1B60E83F0447E8CA3F4C068554DA1 at williamcoulsPC>
> > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> > try a different COM PORT
> >
> > Bill
> >   ----- Original Message -----
> >   From: Rafael Yerushalmi
> >   To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >   Sent: Saturday, December 15, 2012 7:38 AM
> >   Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> >
> >
> >   Hello there.
> >
> >
> >   I have a UV5R BFB251 . i put the latest chrip & the usb driver 3.2.0.0
> >   on win 7 becuse my computer have been with a virus but notning working
> > with
> >   the UV5R .i can see the com 3 ok & the driver 3.2.0.0 ok no yellow
> sigh .
> >   when i operte chrip after a few ceconds the messege is " Radio did not
> > respond "
> >   on xp it was working good ...
> >   what is the setting for the com is it 1200 baud ? is it xon/xoff ?
> >   need your help
> >
> >   best 73
> >   Thanks
> >
> >
> >
> >   On Thu, Dec 13, 2012 at 10:00 PM, <
> > chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:
> >
> >     Send chirp_users mailing list submissions to
> >             chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >
> >     To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> >             http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >     or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> >             chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
> >
> >     You can reach the person managing the list at
> >             chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
> >
> >     When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> >     than "Re: Contents of chirp_users digest..."
> >
> >
> >     Today's Topics:
> >
> >        1. Ref: I need Help (WN6WJN - - Wassim)
> >        2. Re: Ref: I need Help (Bob Nielsen)
> >        3. Re: Ref: I need Help (Bobby Goins)
> >        4. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
> >        5. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
> >        6. Re: Ref: I need Help (IZ3GME Marco)
> >
> >
> >
> ----------------------------------------------------------------------
> >
> >     Message: 1
> >     Date: Wed, 12 Dec 2012 15:15:00 -0800
> >     From: WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
> >     Subject: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     Message-ID:
> >             <CAPpvvnmuo+xvZuLdgKGcc-BzOhLS+ch1CSPP+=
> > 03ZG2RBaAqBg at mail.gmail.com>
> >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> >     Thanks Fred
> >
> >     OK some more information.
> >
> >     I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >
> >     I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
> > cable
> >     for the UV-5R.
> >
> >     I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM
> >     Port they are using. Both are COM4.
> >
> >     I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> > down
> >     the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> > with an
> >     error message stating:
> >
> >     "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
> >
> >     Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for
> > the
> >     1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> > tricks
> >     that will make it easier to connect the first time?
> >
> >     Thanks
> >
> >     73
> >
> >     Wassim
> >     -------------- next part --------------
> >     An HTML attachment was scrubbed...
> >     URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/3e7ceb68/attachment-0001.html
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 2
> >     Date: Wed, 12 Dec 2012 15:41:59 -0800
> >     From: Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net>
> >     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> >     Message-ID: <08EDC49F-60DD-4AEE-AD86-E38C0283327B at clearwire.net>
> >     Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
> >
> >     You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks
> > the correct driver.
> >
> >     Bob, N7XY
> >
> >     On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
> > wrote:
> >
> >     > Thanks Fred
> >     >
> >     > OK some more information.
> >     >
> >     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >     >
> >     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> > USB cable for the UV-5R.
> >     >
> >     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> > COM Port they are using. Both are COM4.
> >     >
> >     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> > down the Moni key while turning on the FT60-R and the
> > software responded with an error message stating:
> >     >
> >     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
> >     >
> >     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> > for the 1st time, but it will be easier there after. But
> > then what are the tricks that will make it easier to connect the first
> > time?
> >     >
> >     > Thanks
> >     >
> >     > 73
> >     >
> >     > Wassim
> >     > _______________________________________________
> >     > chirp_users mailing list
> >     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >
> >
> >
> >     _____
> >     Licensed since 1952
> >     ------------------------------
> >     Message: 3
> >     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:17:18 -0500
> >     From: Bobby Goins <goins0497 at insightbb.com>
> >     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> >     Message-ID: <
> q62fty7w6ilhyd0n6vt0393n.1355356718821 at email.android.com>
> >     Content-Type: text/plain; charset=utf-8
> >
> >     I unsuccessfully tried using a cheap aftermarket cord for my UV-5R+
> on
> > both Linux and Win7.  I never could get the radio to
> > communicate.
> >
> >     I ended up purchasing a cord from Valley Enterprises (no relation
> with
> > the company) and it worked.  (No driver was needed for
> > Linux.  I did need to download a driver for Win7.)
> >
> >     I believe the cord was originally for a Kenwood KPG-22 radio.
> >  (Valley's part# RPC-K1-UF.)
> >     ---
> >     Now for something fun... get a female SMA to PL259 adapter, and run
> > your Baofeng through a mobile antenna.  You'll be happy!
> > <grin>
> >
> >
> >
> >
> >     Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net> wrote:
> >
> >     >You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks
> > the correct driver.
> >     >
> >     >Bob, N7XY
> >     >
> >     >On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
> > wrote:
> >     >
> >     >> Thanks Fred
> >     >>
> >     >> OK some more information.
> >     >>
> >     >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >     >>
> >     >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> > USB cable for the UV-5R.
> >     >>
> >     >> I have installed the drivers for both above cables and verified
> the
> > COM Port they are using. Both are COM4.
> >     >>
> >     >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable,
> held
> > down the Moni key while turning on the FT60-R and the
> > software responded with an error message stating:
> >     >>
> >     >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK
> button.
> >     >>
> >     >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> > for the 1st time, but it will be easier there after. But
> > then what are the tricks that will make it easier to connect the first
> > time?
> >     >>
> >     >> Thanks
> >     >>
> >     >> 73
> >     >>
> >     >> Wassim
> >     >> _______________________________________________
> >     >> chirp_users mailing list
> >     >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >_____
> >     >Licensed since 1952
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >_______________________________________________
> >     >chirp_users mailing list
> >     >chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     >http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 4
> >     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:28:17 -0500
> >     From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
> >     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> >     Message-ID:
> >             <CADnO8U4S=EOR_42NM4gxysKTWNHbzUMS0=
> > v1kwePFwuNLsTgVA at mail.gmail.com>
> >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> >     V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
> >     Jim
> >     On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com>
> wrote:
> >
> >     > Thanks Fred
> >     >
> >     > OK some more information.
> >     >
> >     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >     >
> >     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> USB
> >     > cable for the UV-5R.
> >     >
> >     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> > COM
> >     > Port they are using. Both are COM4.
> >     >
> >     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> > down
> >     > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> > with an
> >     > error message stating:
> >     >
> >     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
> >     >
> >     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> > for the
> >     > 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> > tricks
> >     > that will make it easier to connect the first time?
> >     >
> >     > Thanks
> >     >
> >     > 73
> >     >
> >     > Wassim
> >     >
> >     > _______________________________________________
> >     > chirp_users mailing list
> >     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >     >
> >     >
> >     -------------- next part --------------
> >     An HTML attachment was scrubbed...
> >     URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/f4be35aa/attachment-0001.html
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 5
> >     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:29:41 -0500
> >     From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
> >     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> >     Message-ID:
> >             <
> > CADnO8U6DAYeSuRdVOUukZ8fdeF5aFQcLYrBOT_JyQXZWAW8NZQ at mail.gmail.com>
> >     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> >
> >     I meant to type v0.2.3. Sorry
> >     On Dec 12, 2012 7:28 PM, "Jim Unroe" <rock.unroe at gmail.com> wrote:
> >
> >     > V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
> >     > Jim
> >     > On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com>
> > wrote:
> >     >
> >     >> Thanks Fred
> >     >>
> >     >> OK some more information.
> >     >>
> >     >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >     >>
> >     >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> > USB
> >     >> cable for the UV-5R.
> >     >>
> >     >> I have installed the drivers for both above cables and verified
> the
> > COM
> >     >> Port they are using. Both are COM4.
> >     >>
> >     >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable,
> held
> > down
> >     >> the Moni key while turning on the FT60-R and the software
> responded
> > with an
> >     >> error message stating:
> >     >>
> >     >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK
> button.
> >     >>
> >     >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> > for
> >     >> the 1st time, but it will be easier there after. But then what are
> > the
> >     >> tricks that will make it easier to connect the first time?
> >     >>
> >     >> Thanks
> >     >>
> >     >> 73
> >     >>
> >     >> Wassim
> >     >>
> >     >> _______________________________________________
> >     >> chirp_users mailing list
> >     >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >     >>
> >     >>
> >     -------------- next part --------------
> >     An HTML attachment was scrubbed...
> >     URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/45a7f130/attachment-0001.html
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     Message: 6
> >     Date: Thu, 13 Dec 2012 10:02:17 +0100
> >     From: IZ3GME Marco <iz3gme.marco at gmail.com>
> >     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
> >     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> >     Message-ID: <50C99999.5080304 at gmail.com>
> >     Content-Type: text/plain; charset=windows-1252; format=flowed
> >
> >     Hi Wassim
> >
> >     My suspect is that you simply miss a step: after starting chirp
> > download
> >     you should tell to the radio to start clone-tx (from FT60 userm
> > manual):
> >
> >     4. Rotate the DIAL job on each radio to select to ?F8 CLONE,?
> >     then press the [F/W] key momentarily.
> >     5. The display will disappear for a moment, then the ?CLONE?
> >     notation will appear on the displays of both radios when the
> >     Clone mode is successfully activated in this step.
> >     6. (don't do this!!!) On the Destination radio, press the MONI switch
> >     (?--RX- -? will appear on the LCD).
> >     7. Press the PTT switch on the Source radio; ?- -TX- -? will appear
> >     on the Source radio, and the data from this radio will be transferred
> > to
> >     the other radio
> >
> >     In a similar way when you'll have to "save" to FT60 you have to put
> the
> >     radio in clone rx following the same procedure as above but doing
> step
> > 6
> >     and not step 7 before to start chirp upload.
> >
> >     Hope this can help
> >
> >     73 de IZ3GME Marco
> >
> >
> >     On 13/12/2012 00:15, WN6WJN - - Wassim wrote:
> >     > Thanks Fred
> >     >
> >     > OK some more information.
> >     >
> >     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
> >     >
> >     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> USB
> >     > cable for the UV-5R.
> >     >
> >     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> > COM
> >     > Port they are using. Both are COM4.
> >     >
> >     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> > down
> >     > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> > with
> >     > an error message stating:
> >     >
> >     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
> >     >
> >     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> > for
> >     > the 1st time, but it will be easier there after. But then what are
> > the
> >     > tricks that will make it easier to connect the first time?
> >     >
> >     > Thanks
> >     >
> >     > 73
> >     >
> >     > Wassim
> >     >
> >     >
> >     > _______________________________________________
> >     > chirp_users mailing list
> >     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >     >
> >
> >
> >
> >     ------------------------------
> >
> >     _______________________________________________
> >     chirp_users mailing list
> >     chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >     http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >
> >
> >     End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> >     ******************************************
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >   --
> >   Best wishess for you !!! ( :
> >
> >   Yerushalmi Rafael
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> ------------------------------------------------------------------------------
> >
> >
> >   _______________________________________________
> >   chirp_users mailing list
> >   chirp_users at intrepid.danplanet.com
> >   http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121215/a1133cb5/attachment.html
> >
> > ------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > chirp_users mailing list
> > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >
> >
> > End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8
> > ******************************************
> >
> >
> >
> >
> > --
> > Best wishess for you !!! ( :
> >
> > Yerushalmi Rafael
> >
> >
> >
> >
> > -------------- next part --------------
> > An HTML attachment was scrubbed...
> > URL:
> >
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121216/ee813b49/attachment.html
> >
> > ------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > chirp_users mailing list
> > chirp_users at intrepid.danplanet.com
> > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> >
> >
> > End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 10
> > *******************************************
> >
>
>
>
> --
> Best wishess for you !!! ( :
>
> Yerushalmi Rafael
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121216/f93f9612/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
> End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 11
> *******************************************
>
>
>
>
>
>
>
> --
> Best wishess for you !!! ( :
>
> Yerushalmi Rafael
>
>
>
>
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121216/7386767f/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
> End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 13
> *******************************************
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121216/41889d63/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list