[chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8

Rafael Yerushalmi rafaely10 at gmail.com
Sat Dec 15 22:03:41 PST 2012


Good morning ...

1- On the xp when its works (before the virus )the cable was ok, so the
     cable issue is ok( i think ).
2- I opend a two different com ( com3/com6 ) but the same  result.

Thanks



On Sat, Dec 15, 2012 at 9:10 PM, <chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
> wrote:

> Send chirp_users mailing list submissions to
>         chirp_users at intrepid.danplanet.com
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>         http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>         chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
>
> You can reach the person managing the list at
>         chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of chirp_users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6 (John LaMartina)
>    2. Re: chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6 (william coulson)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Sat, 15 Dec 2012 11:44:16 -0500
> From: "John LaMartina" <JohnLa at usa.net>
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> To: "'Discussion of CHIRP'" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> Message-ID: <000601cddae3$6c632280$45296780$@net>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> The error message indicates that your cable is not plugged in all the way.
>
> A common problem as Baofeng doesn't manufacture their own cables.
>
> See: http://www.miklor.com/uv5r/UV5R-ErrorMess.html
>
>
>
> If you haven't already, check out the UV5R User's Guide
>
> http://www.miklor.com/uv5r/UserGuide
>
>
>
> Enjoy your new Toy...
>
> John    K3NXU
>
>
>
> From: chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com [mailto:
> chirp_users-bounces at intrepid.danplanet.com] On Behalf Of Rafael Yerushalmi
> Sent: Saturday, December 15, 2012 10:38 AM
> To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
>
>
>
> Hello there.
>
>
>
> I have a UV5R BFB251 . i put the latest chrip & the usb driver 3.2.0.0
>
> on win 7 becuse my computer have been with a virus but notning working with
>
> the UV5R .i can see the com 3 ok & the driver 3.2.0.0 ok no yellow sigh .
>
> when i operte chrip after a few ceconds the messege is " Radio did not
> respond "
>
> on xp it was working good ...
>
> what is the setting for the com is it 1200 baud ? is it xon/xoff ?
>
>
>
> need your help
>
>
>
> best 73
>
> Thanks
>
>
>
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121215/6efb8f37/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Sat, 15 Dec 2012 11:09:44 -0800
> From: "william coulson" <wcoulson730 at gmail.com>
> Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
> To: "Discussion of CHIRP" <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
> Message-ID: <E5B1B60E83F0447E8CA3F4C068554DA1 at williamcoulsPC>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> try a different COM PORT
>
> Bill
>   ----- Original Message -----
>   From: Rafael Yerushalmi
>   To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
>   Sent: Saturday, December 15, 2012 7:38 AM
>   Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
>
>
>   Hello there.
>
>
>   I have a UV5R BFB251 . i put the latest chrip & the usb driver 3.2.0.0
>   on win 7 becuse my computer have been with a virus but notning working
> with
>   the UV5R .i can see the com 3 ok & the driver 3.2.0.0 ok no yellow sigh .
>   when i operte chrip after a few ceconds the messege is " Radio did not
> respond "
>   on xp it was working good ...
>   what is the setting for the com is it 1200 baud ? is it xon/xoff ?
>
>
>   need your help
>
>
>   best 73
>   Thanks
>
>
>
>
>
>   On Thu, Dec 13, 2012 at 10:00 PM, <
> chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:
>
>     Send chirp_users mailing list submissions to
>             chirp_users at intrepid.danplanet.com
>
>     To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>             http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>     or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>             chirp_users-request at intrepid.danplanet.com
>
>     You can reach the person managing the list at
>             chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com
>
>     When replying, please edit your Subject line so it is more specific
>     than "Re: Contents of chirp_users digest..."
>
>
>     Today's Topics:
>
>        1. Ref: I need Help (WN6WJN - - Wassim)
>        2. Re: Ref: I need Help (Bob Nielsen)
>        3. Re: Ref: I need Help (Bobby Goins)
>        4. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
>        5. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
>        6. Re: Ref: I need Help (IZ3GME Marco)
>
>
>     ----------------------------------------------------------------------
>
>     Message: 1
>     Date: Wed, 12 Dec 2012 15:15:00 -0800
>     From: WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
>     Subject: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     Message-ID:
>             <CAPpvvnmuo+xvZuLdgKGcc-BzOhLS+ch1CSPP+=
> 03ZG2RBaAqBg at mail.gmail.com>
>     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>     Thanks Fred
>
>     OK some more information.
>
>     I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>
>     I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
> cable
>     for the UV-5R.
>
>     I have installed the drivers for both above cables and verified the COM
>     Port they are using. Both are COM4.
>
>     I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down
>     the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with an
>     error message stating:
>
>     "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>
>     Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for
> the
>     1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> tricks
>     that will make it easier to connect the first time?
>
>     Thanks
>
>     73
>
>     Wassim
>     -------------- next part --------------
>     An HTML attachment was scrubbed...
>     URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/3e7ceb68/attachment-0001.html
>
>     ------------------------------
>
>     Message: 2
>     Date: Wed, 12 Dec 2012 15:41:59 -0800
>     From: Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net>
>     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     Message-ID: <08EDC49F-60DD-4AEE-AD86-E38C0283327B at clearwire.net>
>     Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
>
>     You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks
> the correct driver.
>
>     Bob, N7XY
>
>     On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
> wrote:
>
>     > Thanks Fred
>     >
>     > OK some more information.
>     >
>     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>     >
>     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> USB cable for the UV-5R.
>     >
>     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM Port they are using. Both are COM4.
>     >
>     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with an error message stating:
>     >
>     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>     >
>     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> tricks that will make it easier to connect the first time?
>     >
>     > Thanks
>     >
>     > 73
>     >
>     > Wassim
>     > _______________________________________________
>     > chirp_users mailing list
>     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
>
>     _____
>     Licensed since 1952
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>     ------------------------------
>
>     Message: 3
>     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:17:18 -0500
>     From: Bobby Goins <goins0497 at insightbb.com>
>     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     Message-ID: <q62fty7w6ilhyd0n6vt0393n.1355356718821 at email.android.com>
>     Content-Type: text/plain; charset=utf-8
>
>     I unsuccessfully tried using a cheap aftermarket cord for my UV-5R+ on
> both Linux and Win7.  I never could get the radio to communicate.
>
>     I ended up purchasing a cord from Valley Enterprises (no relation with
> the company) and it worked.  (No driver was needed for Linux.  I did need
> to download a driver for Win7.)
>
>     I believe the cord was originally for a Kenwood KPG-22 radio.
>  (Valley's part# RPC-K1-UF.)
>
>     ---
>
>     Now for something fun... get a female SMA to PL259 adapter, and run
> your Baofeng through a mobile antenna.  You'll be happy! <grin>
>
>
>
>
>
>     Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net> wrote:
>
>     >You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks
> the correct driver.
>     >
>     >Bob, N7XY
>     >
>     >On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
> wrote:
>     >
>     >> Thanks Fred
>     >>
>     >> OK some more information.
>     >>
>     >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>     >>
>     >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> USB cable for the UV-5R.
>     >>
>     >> I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM Port they are using. Both are COM4.
>     >>
>     >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with an error message stating:
>     >>
>     >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>     >>
>     >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> tricks that will make it easier to connect the first time?
>     >>
>     >> Thanks
>     >>
>     >> 73
>     >>
>     >> Wassim
>     >> _______________________________________________
>     >> chirp_users mailing list
>     >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>     >
>     >
>     >
>     >_____
>     >Licensed since 1952
>     >
>     >
>     >
>     >
>     >
>     >
>     >
>     >_______________________________________________
>     >chirp_users mailing list
>     >chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     >http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>     ------------------------------
>
>     Message: 4
>     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:28:17 -0500
>     From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
>     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     Message-ID:
>             <CADnO8U4S=EOR_42NM4gxysKTWNHbzUMS0=
> v1kwePFwuNLsTgVA at mail.gmail.com>
>     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>     V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
>     Jim
>     On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com> wrote:
>
>     > Thanks Fred
>     >
>     > OK some more information.
>     >
>     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>     >
>     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
>     > cable for the UV-5R.
>     >
>     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM
>     > Port they are using. Both are COM4.
>     >
>     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down
>     > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with an
>     > error message stating:
>     >
>     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>     >
>     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for the
>     > 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
> tricks
>     > that will make it easier to connect the first time?
>     >
>     > Thanks
>     >
>     > 73
>     >
>     > Wassim
>     >
>     > _______________________________________________
>     > chirp_users mailing list
>     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>     >
>     >
>     -------------- next part --------------
>     An HTML attachment was scrubbed...
>     URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/f4be35aa/attachment-0001.html
>
>     ------------------------------
>
>     Message: 5
>     Date: Wed, 12 Dec 2012 19:29:41 -0500
>     From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
>     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     Message-ID:
>             <
> CADnO8U6DAYeSuRdVOUukZ8fdeF5aFQcLYrBOT_JyQXZWAW8NZQ at mail.gmail.com>
>     Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>     I meant to type v0.2.3. Sorry
>     On Dec 12, 2012 7:28 PM, "Jim Unroe" <rock.unroe at gmail.com> wrote:
>
>     > V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
>     > Jim
>     > On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com>
> wrote:
>     >
>     >> Thanks Fred
>     >>
>     >> OK some more information.
>     >>
>     >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>     >>
>     >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket
> USB
>     >> cable for the UV-5R.
>     >>
>     >> I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM
>     >> Port they are using. Both are COM4.
>     >>
>     >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down
>     >> the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with an
>     >> error message stating:
>     >>
>     >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>     >>
>     >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for
>     >> the 1st time, but it will be easier there after. But then what are
> the
>     >> tricks that will make it easier to connect the first time?
>     >>
>     >> Thanks
>     >>
>     >> 73
>     >>
>     >> Wassim
>     >>
>     >> _______________________________________________
>     >> chirp_users mailing list
>     >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>     >>
>     >>
>     -------------- next part --------------
>     An HTML attachment was scrubbed...
>     URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/45a7f130/attachment-0001.html
>
>     ------------------------------
>
>     Message: 6
>     Date: Thu, 13 Dec 2012 10:02:17 +0100
>     From: IZ3GME Marco <iz3gme.marco at gmail.com>
>     Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
>     To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
>     Message-ID: <50C99999.5080304 at gmail.com>
>     Content-Type: text/plain; charset=windows-1252; format=flowed
>
>     Hi Wassim
>
>     My suspect is that you simply miss a step: after starting chirp
> download
>     you should tell to the radio to start clone-tx (from FT60 userm
> manual):
>
>     4. Rotate the DIAL job on each radio to select to ?F8 CLONE,?
>     then press the [F/W] key momentarily.
>     5. The display will disappear for a moment, then the ?CLONE?
>     notation will appear on the displays of both radios when the
>     Clone mode is successfully activated in this step.
>     6. (don't do this!!!) On the Destination radio, press the MONI switch
>     (?--RX- -? will appear on the LCD).
>     7. Press the PTT switch on the Source radio; ?- -TX- -? will appear
>     on the Source radio, and the data from this radio will be transferred
> to
>     the other radio
>
>     In a similar way when you'll have to "save" to FT60 you have to put the
>     radio in clone rx following the same procedure as above but doing step
> 6
>     and not step 7 before to start chirp upload.
>
>     Hope this can help
>
>     73 de IZ3GME Marco
>
>
>     On 13/12/2012 00:15, WN6WJN - - Wassim wrote:
>     > Thanks Fred
>     >
>     > OK some more information.
>     >
>     > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
>     >
>     > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
>     > cable for the UV-5R.
>     >
>     > I have installed the drivers for both above cables and verified the
> COM
>     > Port they are using. Both are COM4.
>     >
>     > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held
> down
>     > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded
> with
>     > an error message stating:
>     >
>     > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
>     >
>     > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting
> for
>     > the 1st time, but it will be easier there after. But then what are
> the
>     > tricks that will make it easier to connect the first time?
>     >
>     > Thanks
>     >
>     > 73
>     >
>     > Wassim
>     >
>     >
>     > _______________________________________________
>     > chirp_users mailing list
>     > chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>     >
>
>
>
>     ------------------------------
>
>     _______________________________________________
>     chirp_users mailing list
>     chirp_users at intrepid.danplanet.com
>     http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
>     End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
>     ******************************************
>
>
>
>
>
>
>   --
>   Best wishess for you !!! ( :
>
>   Yerushalmi Rafael
>
>
>
>
>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
>
>
>   _______________________________________________
>   chirp_users mailing list
>   chirp_users at intrepid.danplanet.com
>   http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121215/a1133cb5/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
>
> End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 8
> ******************************************
>



-- 
Best wishess for you !!! ( :

Yerushalmi Rafael
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121216/ac450372/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list