[chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6

william coulson wcoulson730 at gmail.com
Sat Dec 15 11:09:44 PST 2012


try a different COM PORT

Bill  
  ----- Original Message ----- 
  From: Rafael Yerushalmi 
  To: chirp_users at intrepid.danplanet.com 
  Sent: Saturday, December 15, 2012 7:38 AM
  Subject: Re: [chirp_users] chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6


  Hello there.


  I have a UV5R BFB251 . i put the latest chrip & the usb driver 3.2.0.0
  on win 7 becuse my computer have been with a virus but notning working with
  the UV5R .i can see the com 3 ok & the driver 3.2.0.0 ok no yellow sigh .
  when i operte chrip after a few ceconds the messege is " Radio did not respond "
  on xp it was working good ...
  what is the setting for the com is it 1200 baud ? is it xon/xoff ?


  need your help


  best 73 
  Thanks





  On Thu, Dec 13, 2012 at 10:00 PM, <chirp_users-request at intrepid.danplanet.com> wrote:

    Send chirp_users mailing list submissions to
            chirp_users at intrepid.danplanet.com

    To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
            http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
    or, via email, send a message with subject or body 'help' to
            chirp_users-request at intrepid.danplanet.com

    You can reach the person managing the list at
            chirp_users-owner at intrepid.danplanet.com

    When replying, please edit your Subject line so it is more specific
    than "Re: Contents of chirp_users digest..."


    Today's Topics:

       1. Ref: I need Help (WN6WJN - - Wassim)
       2. Re: Ref: I need Help (Bob Nielsen)
       3. Re: Ref: I need Help (Bobby Goins)
       4. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
       5. Re: Ref: I need Help (Jim Unroe)
       6. Re: Ref: I need Help (IZ3GME Marco)


    ----------------------------------------------------------------------

    Message: 1
    Date: Wed, 12 Dec 2012 15:15:00 -0800
    From: WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com>
    Subject: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: chirp_users at intrepid.danplanet.com
    Message-ID:
            <CAPpvvnmuo+xvZuLdgKGcc-BzOhLS+ch1CSPP+=03ZG2RBaAqBg at mail.gmail.com>
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

    Thanks Fred

    OK some more information.

    I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.

    I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB cable
    for the UV-5R.

    I have installed the drivers for both above cables and verified the COM
    Port they are using. Both are COM4.

    I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down
    the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with an
    error message stating:

    "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.

    Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for the
    1st time, but it will be easier there after. But then what are the tricks
    that will make it easier to connect the first time?

    Thanks

    73

    Wassim
    -------------- next part --------------
    An HTML attachment was scrubbed...
    URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/3e7ceb68/attachment-0001.html

    ------------------------------

    Message: 2
    Date: Wed, 12 Dec 2012 15:41:59 -0800
    From: Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net>
    Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
    Message-ID: <08EDC49F-60DD-4AEE-AD86-E38C0283327B at clearwire.net>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1

    You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks the correct driver.

    Bob, N7XY

    On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com> wrote:

    > Thanks Fred
    >
    > OK some more information.
    >
    > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
    >
    > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB cable for the UV-5R.
    >
    > I have installed the drivers for both above cables and verified the COM Port they are using. Both are COM4.
    >
    > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with an error message stating:
    >
    > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
    >
    > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the tricks that will make it easier to connect the first time?
    >
    > Thanks
    >
    > 73
    >
    > Wassim
    > _______________________________________________
    > chirp_users mailing list
    > chirp_users at intrepid.danplanet.com
    > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users



    _____
    Licensed since 1952









    ------------------------------

    Message: 3
    Date: Wed, 12 Dec 2012 19:17:18 -0500
    From: Bobby Goins <goins0497 at insightbb.com>
    Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
    Message-ID: <q62fty7w6ilhyd0n6vt0393n.1355356718821 at email.android.com>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8

    I unsuccessfully tried using a cheap aftermarket cord for my UV-5R+ on both Linux and Win7.  I never could get the radio to communicate.

    I ended up purchasing a cord from Valley Enterprises (no relation with the company) and it worked.  (No driver was needed for Linux.  I did need to download a driver for Win7.)

    I believe the cord was originally for a Kenwood KPG-22 radio.  (Valley's part# RPC-K1-UF.)

    ---

    Now for something fun... get a female SMA to PL259 adapter, and run your Baofeng through a mobile antenna.  You'll be happy! <grin>





    Bob Nielsen <n7xy at clearwire.net> wrote:

    >You may need to plug in the cable before starting CHIRP, so it picks the correct driver.
    >
    >Bob, N7XY
    >
    >On Dec 12, 2012, at 3:15 PM, WN6WJN - - Wassim <wn6wjn at gmail.com> wrote:
    >
    >> Thanks Fred
    >>
    >> OK some more information.
    >>
    >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
    >>
    >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB cable for the UV-5R.
    >>
    >> I have installed the drivers for both above cables and verified the COM Port they are using. Both are COM4.
    >>
    >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with an error message stating:
    >>
    >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
    >>
    >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the tricks that will make it easier to connect the first time?
    >>
    >> Thanks
    >>
    >> 73
    >>
    >> Wassim
    >> _______________________________________________
    >> chirp_users mailing list
    >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
    >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
    >
    >
    >
    >_____
    >Licensed since 1952
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >_______________________________________________
    >chirp_users mailing list
    >chirp_users at intrepid.danplanet.com
    >http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users

    ------------------------------

    Message: 4
    Date: Wed, 12 Dec 2012 19:28:17 -0500
    From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
    Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
    Message-ID:
            <CADnO8U4S=EOR_42NM4gxysKTWNHbzUMS0=v1kwePFwuNLsTgVA at mail.gmail.com>
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

    V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
    Jim
    On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com> wrote:

    > Thanks Fred
    >
    > OK some more information.
    >
    > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
    >
    > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
    > cable for the UV-5R.
    >
    > I have installed the drivers for both above cables and verified the COM
    > Port they are using. Both are COM4.
    >
    > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down
    > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with an
    > error message stating:
    >
    > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
    >
    > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for the
    > 1st time, but it will be easier there after. But then what are the tricks
    > that will make it easier to connect the first time?
    >
    > Thanks
    >
    > 73
    >
    > Wassim
    >
    > _______________________________________________
    > chirp_users mailing list
    > chirp_users at intrepid.danplanet.com
    > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
    >
    >
    -------------- next part --------------
    An HTML attachment was scrubbed...
    URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/f4be35aa/attachment-0001.html

    ------------------------------

    Message: 5
    Date: Wed, 12 Dec 2012 19:29:41 -0500
    From: Jim Unroe <rock.unroe at gmail.com>
    Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
    Message-ID:
            <CADnO8U6DAYeSuRdVOUukZ8fdeF5aFQcLYrBOT_JyQXZWAW8NZQ at mail.gmail.com>
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

    I meant to type v0.2.3. Sorry
    On Dec 12, 2012 7:28 PM, "Jim Unroe" <rock.unroe at gmail.com> wrote:

    > V0.2.2 doesn't support the UV-5R. You need the latest daily build.
    > Jim
    > On Dec 12, 2012 6:15 PM, "WN6WJN - - Wassim" <wn6wjn at gmail.com> wrote:
    >
    >> Thanks Fred
    >>
    >> OK some more information.
    >>
    >> I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
    >>
    >> I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
    >> cable for the UV-5R.
    >>
    >> I have installed the drivers for both above cables and verified the COM
    >> Port they are using. Both are COM4.
    >>
    >> I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down
    >> the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with an
    >> error message stating:
    >>
    >> "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
    >>
    >> Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for
    >> the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
    >> tricks that will make it easier to connect the first time?
    >>
    >> Thanks
    >>
    >> 73
    >>
    >> Wassim
    >>
    >> _______________________________________________
    >> chirp_users mailing list
    >> chirp_users at intrepid.danplanet.com
    >> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
    >>
    >>
    -------------- next part --------------
    An HTML attachment was scrubbed...
    URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121212/45a7f130/attachment-0001.html

    ------------------------------

    Message: 6
    Date: Thu, 13 Dec 2012 10:02:17 +0100
    From: IZ3GME Marco <iz3gme.marco at gmail.com>
    Subject: Re: [chirp_users] Ref: I need Help
    To: Discussion of CHIRP <chirp_users at intrepid.danplanet.com>
    Message-ID: <50C99999.5080304 at gmail.com>
    Content-Type: text/plain; charset=windows-1252; format=flowed

    Hi Wassim

    My suspect is that you simply miss a step: after starting chirp download
    you should tell to the radio to start clone-tx (from FT60 userm manual):

    4. Rotate the DIAL job on each radio to select to ?F8 CLONE,?
    then press the [F/W] key momentarily.
    5. The display will disappear for a moment, then the ?CLONE?
    notation will appear on the displays of both radios when the
    Clone mode is successfully activated in this step.
    6. (don't do this!!!) On the Destination radio, press the MONI switch
    (?--RX- -? will appear on the LCD).
    7. Press the PTT switch on the Source radio; ?- -TX- -? will appear
    on the Source radio, and the data from this radio will be transferred to
    the other radio

    In a similar way when you'll have to "save" to FT60 you have to put the
    radio in clone rx following the same procedure as above but doing step 6
    and not step 7 before to start chirp upload.

    Hope this can help

    73 de IZ3GME Marco


    On 13/12/2012 00:15, WN6WJN - - Wassim wrote:
    > Thanks Fred
    >
    > OK some more information.
    >
    > I have CHIRP Version 0.2.3 installed on a Windows 7 64bit machine.
    >
    > I have the RT Systems USB cable for the FT60-R and an aftermarket USB
    > cable for the UV-5R.
    >
    > I have installed the drivers for both above cables and verified the COM
    > Port they are using. Both are COM4.
    >
    > I started CHIRP software, plugged in the RT Systems USB cable, held down
    > the Moni key while turning on the FT60-R and the software responded with
    > an error message stating:
    >
    > "An Error has occurred. Radio is not responding" with an OK button.
    >
    > Now I was told by a friend that the FT60-R has a problem conneting for
    > the 1st time, but it will be easier there after. But then what are the
    > tricks that will make it easier to connect the first time?
    >
    > Thanks
    >
    > 73
    >
    > Wassim
    >
    >
    > _______________________________________________
    > chirp_users mailing list
    > chirp_users at intrepid.danplanet.com
    > http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
    >



    ------------------------------

    _______________________________________________
    chirp_users mailing list
    chirp_users at intrepid.danplanet.com
    http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users


    End of chirp_users Digest, Vol 48, Issue 6
    ******************************************






  -- 
  Best wishess for you !!! ( : 

  Yerushalmi Rafael






------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  chirp_users mailing list
  chirp_users at intrepid.danplanet.com
  http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20121215/a1133cb5/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list