[chirp_users] Dumb 8900 queary

Alvin Koffman ka9qlq at gmail.com
Mon Jun 6 13:21:13 PDT 2011


*OK
ls /dev/USB*
got
*
*
*
*
alvin at dittohead:~/POD/HDC$ ls /dev/USB*
ls: cannot access /dev/USB*: No such file or directory

but lsusb got

alvin at dittohead:~/POD/HDC$ lsusb
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 045e:0040 Microsoft Corp. Wheel Mouse Optical
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 009: ID 13fd:1340 Initio Corporation
Bus 004 Device 007: ID 03f0:3f11 Hewlett-Packard PSC-1315/PSC-1317
Bus 004 Device 006: ID 0403:6001 Future Technology Devices International,
Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 004: ID 067b:2303 Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial
Port
Bus 003 Device 003: ID 041e:4036 Creative Technology, Ltd Webcam Live!/Live!
Pro
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
without
alvin at dittohead:~/POD/HDC$ lsusb
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 045e:0040 Microsoft Corp. Wheel Mouse Optical
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 009: ID 13fd:1340 Initio Corporation
Bus 004 Device 007: ID 03f0:3f11 Hewlett-Packard PSC-1315/PSC-1317
Bus 004 Device 006: ID 0403:6001 Future Technology Devices International,
Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 004: ID 067b:2303 Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial
Port
Bus 003 Device 003: ID 041e:4036 Creative Technology, Ltd Webcam Live!/Live!
Pro
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
with...........maybe a loose plug cause I see no difference.

I have a cable with a 8900 data jack on 1 end & usb on the other

**Alvin Koffman
*

*If you like computer viruses stay with windows but If you want to be virus
free try.*

*http://www.puppylinux.com/* <http://www.puppylinux.com/>





On Mon, Jun 6, 2011 at 4:07 PM, Dan Smith <dsmith at danplanet.com> wrote:

> > Got in clone mode and when I hit the left v/m tx appered for a sec then
> > error
>
> That means it didn't hear back from chirp after trying to start the
> transfer.  That means either chirp is not yet ready to receive (i.e. you
> didn't hit the okay button yet) or it's listening on the wrong serial port.
>
> --
> Dan Smith
> www.danplanet.com
> KK7DS
>
> _______________________________________________
> chirp_users mailing list
> chirp_users at intrepid.danplanet.com
> http://intrepid.danplanet.com/mailman/listinfo/chirp_users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://intrepid.danplanet.com/pipermail/chirp_users/attachments/20110606/c3e643c4/attachment-0002.html 


More information about the chirp_users mailing list